Hoppa till innehåll →

Nyhet Systembolaget maj 2021: ALBERT BRENOT Crémant de Bourgogne Blanc Brut

ALBERT BRENOT Crémant de Bourgogne Blanc Brut
Bourgogne, Frankrike
Pris: 179  kr
Art.nr: 51269 (länk till vinet på systembolaget.se)
Sortiment: Beställningssortimentet

INFORMATION
Område: Vineriet ligger i den lilla byn Savigny-lès-Beaune, cirka tre kilometer utanför Beaune – centralorten i Bourgogne.
Druvsorter: 50% chardonnay, 50% pinot noir
Årgång: NV
Alkoholhalt 12,0%
Storlek: 750 ml

STIL OCH SMAK
Ett vitt mousserande vin i torr och fruktig stil. Mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, kex, söt persika och mogen grapefrukt. Härliga mousse och en pigg, angenäm avslutning.

Albert Brenot Crémant de Bourgogne Blanc Brut är producerat enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Vinet har legat i drygt ett år på sin jästfällning.

OM PRODUCENTEN
Albert Brenot grundades 1849 och är en av de äldsta producenterna och negocianterna i Bourgogne. Vineriet ligger i den lilla byn Savigny-lès-Beaune, cirka tre kilometer utanför Beaune – centralorten i Bourgogne. Idag förfogar man över 12 hektar vingårdar och samarbetar med odlar runt om i området. Det gör att Albert Brenot kan erbjuda viner från många av Bourgogne’s berömda distrikt; Corton Charlemagne Grand Cru, Savigny Les Beaune, Beaune Premier Cru, Aloxe Corton….för att nämna några.

Publicerat i Okategoriserade

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *