Hoppa till innehåll →

Nyhet Systembolaget maj 2019 MONTESCO VERDES COBARDES 2017

Montesco Verdes Cobardes 2017
Producent: Passionate Wines
Område: Tupungato, Mendoza, 
Pris: 179  kr
Art.nr: 992179 (länk till vinet på systembolaget.se)
Druvsorter: 43% sauvignon blanc, 35% sémillon, 12% viognier och 10% chardonnay
Alkoholhalt 14%
Storlek: 750 ml

DETALJER
Nyhet den 17:e maj 2019, tillfälligt sortiment, exklusivt (TSE)
Antal/kolli: 12

SMAKBESKRIVNING
Nyanserad och kryddig smak med inslag av gula äpplen, honung, galiamelon, vitpeppar, apelsinblommor och aprikos.

SKÖRD OCH PRODUKTION
Vinet är en blend druvorna skördas vid olika datum utifrån sina respektive druvors förutsättningar. Genomgående för samtliga druvor är dock att de skördas förhållandevis tidigt på säsongen för att ge vinet sin typiska fräschör.
Vinifikation och lagring: Samtliga druvsorter har fått jäsa separat i betongtankar, förutom sauvignon blanc vilken fått jäsa i ägg-formade betongkärl. Därefter blandas samtliga druvor till sin blend. Druvorna kommer från olika vingårdar runt om i området så som; Gualtallary, Córdon del Plata, La Arboleda, Tupungato.

OM PRODUCENTEN OCH OMRÅDET
Passionate Wine är skapelsen av vinmakaren Matias Michellini (en av de berömda Michelini bröderna). Genomgående för filosofin bakom Passionate Wine är att hitta nya ideér att utforska runt vad vin är för något. Samtidigt som man visar största respekt för naturen.

Publicerat i Okategoriserade

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *